måndag 14 januari 2013

2013!

Ja herregud, det året har börjat i ilfart! Vi är redan i mitten av januari och jag har inte ens hunnit göra ett enda inlägg i bloggen! Jag hinner ju knappt sy, för sjutton. 2013 har börjat med mycket häst och vi har köpt en ny häst, faktiskt en häst den här gången och ingen ponny. ;) Han har inte kommit hem än. Vi åker till Thailand i februari och kommer hem i början på mars och då kommer också vår nya familjemedlem hem. Dottern längtar en hel del, kan jag säga men det är bara nyttigt. =) Det har blivit en del farande fram och tillbaka för provridning mm och eftersom vi numera äger hästen men inte har tagit hem honom så åker vi till honom 1-2 dagar i veckan för att rida. Det utöver allt annat som ska göras här hemma gör att min sytid blir lite lidande. Men det är ju tillfälligt, får jag hoppas. Jag har faktiskt sytt något nytt under det nya året även om det inte låter så. =) Tyvärr är det inte fotat så jag får vänta lite med att exponera det. Jag tar lite gammal skåpmat istället, det finns mycket av den varan. Jag hann liksom inte med riktigt under 2012 heller. ;)
Det här täcket sydde jag till en av dotterns hopptränare när hon väntade barn. Det är svårt att sy när man inte vet könet och inte känner mottagaren så pass väl att man vet vad han/hon gillar. Själv tycker jag att de här fåren är så söta så att de passar även till en flicka, som det nu visade sig vara.
Fåren är så ulliga och gulliga, tycker jag. =) När det kom till quiltningen så använde jag min nya kärlek Sixten för första gången på ett "riktigt" projekt så ni får ha lite överseende, det var inte helt lätt kan jag säga. Övning ger ju som bekant färdighet, tyvärr har jag inte haft så mycket tid till övning de senaste månaderna men det kommer, vänta bara! =)
En söt liten tittkant tyckte jag att täcket skulle ha. Jag har sytt babytäcken förut och inte blivit riktigt nöjd med tjockleken. Jag tycker att ett babytäcke ska vara så pass tjockt så att man ska kunna lägga det på golvet och bara ha det till bebisen. Jag har inte riktigt lyckats med det förut men det här täcket blev jag riktigt nöjd med! Jag använde en bomullsvadd och en syntetvadd, syntetvadden gjorde att det blev lite fluffigare. Man lär så länge man lever! =) Ha en bra måndag alla, det ska jag försöka ha!

4 kommentarer:

 1. Ett helt underbart babytäcke som Du visar oss här i dag. Jag blev väldigt förtjust i tyget med fåren på. Det var jättegulligt, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Det är alltid gulligt med ulliga får! Snyggt täcke!

  SvaraRadera
 3. Ibland räcker inte tiden till, men du har ju ytterligare 11 månader att sy, så lite tid ska det nog bli över för skapande och övning på Sixten.

  SvaraRadera