lördag 14 januari 2012

Redo för Mikael Svensson!Äntligen! Sedan jag började sy lappteknik för en sisådär 4-5 år sedan (har inte så noggrann koll som ni märker) så har jag planerat att sy mig en kursväska. Men tiden den bara går och går och tar inte alls hänsyn till mig och mina lustar och behov, så den där väskan den har liksom bara funnits i min fantasi. Ända till nu! För nu finns den på riktigt. =D

Mönstret är från Quiltbiten och var iofs ganska lätt att förstå men jag tror inte att jag har lust att göra om den i första taget. Den tog en hel del energi, tungt var det med alla lager så så jäkla snyggt är det nog inte om man sätter på sig förstoringsglaset.

Motiven är från en panel som jag köpte i Birmingham på Quiltfestivalen i somras, jag tyckte att de passade bra på en kursväska. Nackdelen med dessa paneler är ju i mitt tycke att de oftast är så sneda och vinda i sig så det är svårt att få till det rakt. Man blir liksom alldeles sned och vind själv bara av att försöka.

Mitt namn på var väl bra, så slipper någon ta fel. ;)
Baksidan består av endast dessa panelmotiv med lite roliga texter. Övrigt tyg är köpt på Quiltbiten och jag visste direkt vad det skulle bli! Jag hade lite ågren innan, jag och min kompis U, som träffas och syr ett par ggr i månaden, hade planerat att börja med kursväskan ett speciellt datum och då var jag ju liksom piskad att vara klar med planering av tyger osv. Jag hade ingen aning om vad jag ville ha för tyg förutom bilderna. Men sedan såg jag nål- och knapptygerna hos Kristina och då visste jag direkt! Jätteskönt var det.
Det är en hel del fack på insidan och jag ska nog få plats med det mesta. =)
Jag ville ha insidan i ljusa tyger så att jag ser var jag har sakerna. Jag har även köpt en "vagn" typ Dramaten med två verktygslådor staplade på varandra, ni kanske har sett den varianten på Clas Ohlsson? Jag har inte använt den än men med den i kombination med min kursväska borde jag klara av den längsta syveckan, tror ni inte?
Kortsidorna består av det färgglada knapptyget som jag fastnade för direkt, det är underbart, bara kaos, ingen ordning och reda alls! ;D
Och så här ser den ut uppifrån, när den är stängd. I februari ska jag på min första kurs för året, en Quilt as you go med Mikael Svensson. Det ska bli väldigt spännande då det är första gången jag kursar för honom och jag har hört så mycket om denne man. Jag tror nog att väskan kommer att bukta lite mer då, när jag har packat i allt jag kan tänkas behöva. =)

Och nog måste det vara roligare att släpa på en välfylld egensydd kursväska än en välfylld köpt på Ikea-kursväska? ;) Det inbillar jag mig iallafall...

6 kommentarer:

 1. Najs!Roliga tyger också! Borde också sy en ny kursväska. Jag har lyckats haft av handtagen på min.Det är inte bra att göra de stora för man packar för mycket tungt då :0)Ha det så kul på kurs!
  Kramen/Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket snyggt. Önskar jag hade tid att quilta. Men det kommer väl. Det finns så mycket annat kul att sy också.

   Radera
 2. Jättefin kursväska och härliga tyger! Önskar dig en trevlig kurs!

  SvaraRadera
 3. Praktisk och genomtänkt kursväska.Du kommer att få mycket användning för den!!Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken fin och välsydd väska!!!

  SvaraRadera
 5. Jamen det var ju en super-duper snygg och praktisk kursväska, nu kan du stolt åka på kurs!
  Du undrade över de runda nessarna. Jag gör så att jag tar ett A4:ans papper och klipper det smalare, typ 17 cm brett, viker det dubbelt och rundar av båda kortsidorna samtidigt. Vips har jag ett mönster. Man kan ju förlänga och bredda i all oändlighet efter tycke och smak. Jag brukar använda dragkedjor jag har hemma på lager i passande färg och då varierar ju längden på dem också. Man tager vad man haver principen.
  Ha en riktigt fin fortsättning på veckan!
  Kram från Finland

  SvaraRadera