måndag 27 februari 2012

Vårfräscht!

Inspirationen kommer (såklart!) ifrån Kristina på Quiltbiten. Jag var förbi henne en fredag för flera veckor sedan och kunde inte låta bli att handla av hennes nyinkomna tyger. Hon visade glatt upp väskan hon höll på att sy till Syfestivalen och jag blev så imponerad av den snygga quiltningen så jag absolut ville prova själv. Det såg så svårt ut men var ju så lätt. =)

Jag tycker att duken gör sig bra på vårt vackra gamla köksbord.
Där får den ligga tills jag har sytt en ny och det kan ju dröja.

Bordet är väldigt gammalt men nytt för oss och iläggsskivan på mitten passar inte alls till bordet. Jag måste alltså ha en duk som är så pass bred så att den täcker iläggsskivan - det är också därför duken ligger på tvärsen. I början tyckte jag att det såg jättekonstigt ut men nu har jag vant mig. =)

Vi ska försöka få tag i en skiva som passar till träslaget i bordet men till dess får jag helt enkelt sy nya dukar för i dagsläget är det där den enda som passar. Inte gör det något så mycket snygga mönster som det finns. =)
Närbild på quiltningen. Jätterolig, lätt och snabb att göra. =)

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja, här sys det märker jag, roligt att få se dina alster, quiltningen är verkligen snygg. Kristina kan inspirera till mycket.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst kan man lägga dukar på tvären! Det är roligt med gamla möbler som har lite själ och är lite nötta. Fin färgkombination du valt.

    SvaraRadera