tisdag 2 oktober 2012

En av mina kusiner fick barn i somras och så fort jag fick veta att hon väntade barn började jag förstås att sy på en quilt. Mamma Madde och pappa Micke ville veta könet på bebisen och det visade sig att de väntade en liten flicka. Flickan fick namnet Estelle redan i magen (faktiskt innan Kronprinsessan fått sin flicka). Jag gillar rosa och när det nu var en flicka de skulle få så valde jag att sy i rosa. En härlig mysquilt blev det i rosa och grönt och med en baksida som jag själv skulle vilja ha på en mysquilt, ett härligt supermjukt tyg med upphöjda prickar. Extra roligt är det att även min mormor varit med och bidragit till denna quilt, hon broderade mittendelen, annars hade den nog aldrig blivit klar i tid. ;) Jag tror att quilten blev uppskattad hos föräldrarna. =)
Bilderna är lite i ljusaste laget, det är lite mera färg i verkligheten. Här regnar det idag. (igen) Jag konstaterade imorse vid frukostbordet att det är skönt att det är lite variation i vädret. Jag fick lite konstiga blickar och var tvungen att tillägga att det är ju iaf olika storlekar på regndropparna. ;) Mig gör det inte så mycket idag eftersom jag planerat en sydag, så härligt!! Kram på er alla därute i höstrusket!

4 kommentarer:

 1. Vilket vackert täcke.
  Jag blev mormor till en liten Linnéa i maj och sydde också ett rosa täcke (men inga broderier).
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så mysigt att Du och Din mormor "gör" en quilt tillsammans. Ni väver in lite släkthistoria i arbetet. En jättefin gåva till en liten nyfödd flicka. Quilten Du visar oss är romantisk och söt, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Så vacker!!!
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 4. Den är otroligt vacker.

  SvaraRadera