lördag 8 januari 2011

Först måste jag.....

.... visa de saker jag ligger efter med. Ja, innan jag kan göra min lista, alltså.
Jag har ju en del saker ligger obloggat och eftersom de syddes 2010 så vill jag visa dem innan jag visar upp min lista för 2010. Vad som hände med mina ufon, blev de flygfärdiga eller ligger de fortfarande och ruttnar i någon garderob?

Sanningen att säga så blev det väl inte så väldans mycket gjort av det gamla men en del nya saker har iallafall fått se dagens ljus. Jaja, det väntar vi lite med för nu måste jag ta itu med de som glömts bort.

Jag börjar med julduken jag sydde. Jag var på Adventsstuga hos Gittan och hon hade plockat fram en massa julkul. Men jag kände att det var inget som lockade sådär helhjärtat som det ska kännas så jag rotade vidare bland hennes grejer och hittade ett mönster som man kan använda året om, inte bara till jul. Hennes mönster hette helt enkelt "Jullöpare av blommor" men jag vet att jag sett likadana mönster förut och då har de hetat något annat men jag minns inte vad.

Den var iallafall väldigt rolig och väldigt snabbsydd. Tygerna hittade jag allihopa i gömmorna, det röda har nog iaf 20 år på nacken, det har jag fått av en moster som tänkt sy blusar till sina små flickor. De flickorna är inte så små längre...

Jag piffade upp duken med en liten spets och tycker själv att det blev fint. Jag har en tanke att sy upp en likadan fast i lite mer påskiga färger. Och en vårig variant kanske? Och längre fram en somrig? För den var ju så rolig och snabbsydd.. Sådant tycker vi om. =)

3 kommentarer:

 1. snygga dukar,
  jag blir imponerad vilket jobb du lägger ner

  SvaraRadera
 2. du har inte några onepice overål alster ?

  SvaraRadera
 3. Så fin den är.
  Älgarna är fina dom med ;)

  SvaraRadera