torsdag 30 augusti 2012

Tulpaner så här på hösten!

Idag är det en ganska gråmulen och disig dag här i Heby. Alltså en perfekt dag för sömnad och bloggande. =) Maken åkte iväg imorse på sitt livs resa - hoppas jag! Han och ett rätt stort gäng andra motorcykelentusiaster ska åka till Italien och Franska Rivieran på mc. Han har sett fram emot det här ända sedan han anmälde sig i våras så jag hoppas verkligen att det blir så bra som han vill. Han blir borta i nästan två veckor och vi kommer naturligtvis att sakna honom här hemma men samtidigt var det så skönt att han kom iväg. Nu blir det bara jag, Petronella, hästarna och katterna ett tag. Jag tror att det är bra att få längta efter varandra ibland. =) (Dessutom kan jag sitta vid symaskinen hur mycket jag vill utan att få dåligt samvete. ;)) Jag tror inte att jag har visat tulpanlöparna förut, va?
Hmmm... Bilden kom på snedden, jag har försökt att rätta till den men det har inte gått. Nåja.. Ni ser ju hur den ser ut iaf. =) Jag har sytt tre stycken likadana men ändå helt olika. Först ut att visa blir den jag sydde till min mamma. Hon ville ha en duk som matchade hennes gardiner med tulpaner så då blev ju den här helt perfekt. =) Färgerna är anpassade efter färgerna på hennes gardiner. Duken är också lite kortare än originalet, hon ville ha det så eftersom hon har ett ganska litet köksbord. Jag sydde alla tre tulpandukarna samtidigt och trodde att efter det här så kommer jag vara urless på tulpanlöpare. Men inte då! Mönstret var så roligt så jag skulle utan vidare kunna sy tre till. Ha en bra dag där ute i rusket, det ska jag ha. =)

6 kommentarer:

 1. Härligt att de äntligen har kommit iväg på resan. Symaskinen kommer gå varm dess två veckor, kanske minskar det i UFO-högen, men samtidigt fylls det nog på med nya projekt, brukar vara så. Fin är duken, samt de övriga två som jag också har sett. Gasa på pedalen, så ses vi någon dag. Kram

  SvaraRadera
 2. Tulpaner är alltid ett säkert kort! Duken som Du sytt till Din mamma är jättefin, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg tulpanduk. Ska bli kul att se de andra två också.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Man blir alltid glad av tulpaner oavsett årstid! Jättefint!

  SvaraRadera
 5. En helt underbar tulpanduk du sytt, harmoniernade färgskala.
  Kram Edith

  SvaraRadera
 6. Jättesnygga tulpaner. Kan det bli vår snart?
  Lev väl!
  Ulla

  SvaraRadera