måndag 1 februari 2010

Dotterns önskemål!

Ja, i det här projektet har dotterns önskemål fått styra en hel del. Vissa saker har nästan fått håret mitt att resa sig men det är hon som ska ha slutprodukten och det är hon som ska använda och tycka om den. Så hennes ord har (nästan) varit min lag. =)

Det har tagit tid. Det har tagit tålamod. Men det har varit roligt! Det har känts lite annorlunda att jobba med och jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet. Att också dottern är det är ju heller inte fel.

I mönstret ( Quiltmagasinet nr5/09) fungerar den som adventskalender. Den var inte speciellt julig enligt mig och kan lika gärna fungera som vilken förvaring som helst. Olika slags förvaringar kan man ju inte få för många av och som snart tonårstjej har man stort behov av förvaring av småpryttlar. Och det är just sådan slags förvaring som den här är så bra till!! =)

I mönstret hade de använt sig av hjärttyger och jag tyckte det var en bra idé. Jag sorterade ut alla mina hjärttyger och jag hade många fler än jag trott från början. Sedan länge har jag sparat på gamla jeans, för att ha till lagning mm, och nu kom de väl till pass. Jag sprättade bort 24 jeansfickor från 12 par jeans och klippte sedan ut 24 hjärtan på vliesofix och förde över på de olika hjärttygerna. De strök jag sedan fast, ett på varje ficka:


Sedan var det dags att nåla fast och sy på alla jeansfickor på alla fyrkanter som jag skurit till. Lägga ut på golvet och se till att det blev snyggt. Petronella upptäckte att jag råkat lägga två likadana jeansfickor intill varandra, det hade jag inte sett själv.

Petronella har själv valt tygerna och fått välja bort de jeansfickor hon inte tyckte om. När vi kom så långt som till quiltningen ville hon ha SVART tråd!!!! Jag gjorde några tafatta försök att få henne att ändra sig men tänkte sedan att det är hon som ska ha den så.... Och det blev ju inte sååå himla tokigt ändå:

Slutresultatet blev en läcker och annorlunda bonad som här hänger på köksväggen men som snart ska få förpassa sig upp till Petronellas rum och hängas på insidan av hennes dörr.

10 kommentarer:

 1. Mycketläckert!!! Kul ide faktiskt och vad roligt att dottern tycker om den, brukar ju vara rätt "kinkigt" i tonåren. Bra förvaring till små saker och "hemlisar".
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Den blev ju jättefin. Nu är väl Petronella nöjd.

  SvaraRadera
 3. Jätteläcker! Kul idé och praktisk funktion. Blir påmind om mina förvaringsidéer, som har fått stå tillbaka länge nu. Får se när de blir prioriterade...

  Tackar också för din kommentar på min blogg. Du verkar också vara en "ny bloggare". Sytt har jag däremot gjort en hel del. Mycket runt 20-års åldern. Har också textil utbildning, en praktisk och en mer teknisk. Känner mig dock långt ifrån fullärd och jag har lärt mig många saker via dessa sömnadsbloggar. Nu prövar jag mer nya moment och är glad att sylusten kommit tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Skitsmart grej ! - Men oj vad mycket jobb...
  Det där skulle jag aldrig få till !
  Jag har förresten din gamla symaskin fortfarande.
  Kommer du ihåg att jag köpte den för sådär tjugo- tjugotvå år sen ? =D
  Den har dock inte direkt blivit utnött härhemma...

  SvaraRadera
 5. Vilken kul idé och vad snyggt det blev!

  Jag säger det samma som du: Vad skönt att det är fler än jag som älskar mina gamla ingådda slitna skor. ;-)

  SvaraRadera
 6. Kul idé, och bra result :)

  SvaraRadera
 7. Alltså vilken superfin och superläcker grej, jag blir så glad av den.. Nu vet jag vad jag ska göra med högen av jeansbyxor som jag inte kan slänga!

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig förvaring! Kanske jag får ihop till en sådan någon gång när jag slitit ut tillräckligt många jeans!

  SvaraRadera
 9. Vilken kul och fin idé!
  Hälsar Jenny i Billdal

  SvaraRadera
 10. Vad kul idé extraförvaring är alltid bra å ha

  SvaraRadera