onsdag 21 juli 2010

Sylusten har kommit åter, det gick inte lika många månader denna gång. Jag har börjat att sy på en lekfilt till min lilla systerson Gabriel, jag har plockat fram tyger till en mysteriequilt som ska påbörjas, jag har massor av projekt i huvudet och en halvfärdig klänning sitter på dockan. Men inget färdigställt, klart att visa.

Men det gör inget, jag har ju länge tänkt att visa gården som vi flyttade till i nov-09. Nu har jag bara ett kort på det stora bostadshuset men det kanske blir fler bilder så småningom.

Huset är byggt i slutet på 1800-talet. Det är ett stort hus, nästan 300 kvm. Rummen är inte så många med tanke på husets storlek men de är desto större.

Vi har tre kakelugnar i huset, en i köket, en i vårt sovrum och en i Petronellas rum. Vi har flera vackra dubbla spegeldörrar, en med mönstrat glas i tom. Höga golvlister, vackra breda gamla trägolv, gamla sirliga taklister...

Jag ser fram emot den dagen vi kan börja rusta inomhus för vi har ju naturligtvis, på tokiga hästmänniskors vis, prioriterat stallet. =) Nu är det inte så fasligt synd om oss med tanke på att både kök och två badrum blev rustade 2003. Jag tror också att det kan vara bra att bo i det gamla ett tag för att riktigt kunna känna efter hur man vill ha det. Kanske blir det färre misstag på det viset?

Alldeles till höger om vårt hus ligger det ytterligare ett bostadshus, en gammal bagarstuga på tre rum och kök med en oinredd vind. I vardagsrummet blir det mysigt om vintern när man tänder i den gamla bakugnen.På gården har vi även ett stall med sex boxar. I vintras var det fullt men nu är det bara tre av boxarna som är upptagna. Vi håller på för fullt med att laga och putsa väggar. Sedan ska det byggas sadelkammare och helst ska vi få en paddock färdig också. Vi hoppas att pengarna räcker och att vi hinner innan vintern kommer.

Vi har två egna ponnyer hemma i dagsläget. Den ena är Little Blue Train, kallad Tåget. Henne har jag berättat om i den förra bloggen. Vi köpte henne skadad för ett par år sedan och hoppades att hon skulle läka fint och bli vår stjärna. =)

Bilden är från i våras när vi var på tävling i Enköping, det är Jump Clubs fina anläggning. Där hade de lite tur och blev placerade i en Lb.

Sist men inte minst har vi nyförvärvet Cola. Han är en rutinerad tävlingsponny som är världens lugnaste och snällaste förutom på banan. =) Det är tänkt att han ska lära Petronella allt han kan. =)


Jag hoppas att det känns ok om jag ibland, för att liva upp bloggen lite, bloggar om andra saker än sömnad. Själv tycker jag att det är roligt att läsa om andra bloggares liv och titta på vackra bilder. Jag hoppas att ni tycker likadant!


3 kommentarer:

 1. Så fint det verkar, det gamla huset. Jag tror det är klokt att bo in sig först för att veta hur man vill ha det. Jag får väl titta in någon gång om jag är och hälsar på tjocka släkten.....:-)

  För mig får du gärna skriva om allt möjligt. Du ser ju hur jag gör. Det är en salig blandning av det mesta......:-)

  SvaraRadera
 2. Alltid roligt med variation. Som du sett på min blogg vet man aldrig riktigt vad det kommer handla om. Min sambo är sadelmakare och gör även hantverk i läder. Har försökt få honom att visa upp sina alster i bloggen men det händer bara ibland. Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Först vill jag tacka för de värmande orden hos mig, jag blir verkligen jätteglad! Jag vet inte vad som är rätt här i bloggvärlden men jag skrev ett litet svar på din fråga på min sida kanske skulle jag skrivit det här eller..?

  Jag måste säga att det verkar som ni hittat drömhuset, det har ju allt man kan önska sig!!
  Av egen erfarenhet kan jag säga att det är MYCKET smart att bo in sig lite innan man börjar förändra....det kostar lite mindre då...:)

  SvaraRadera