tisdag 25 oktober 2011

Höstgrytisar!

Jag har jagat tyg till höstgardiner till köket med ljus och lykta! Det tog nog minst en månad innan jag hittade ett tyg som jag kunde tänka mig. Jag hade ju vissa krav...

Eftersom jag bor i ett 1800-talshus får det inte vara något modernt mönster. Eftersom jag har fyra fönster i köket får det inte vara alltför dyrt. Helst inte över 100:-/m. Det blir tillräckligt dyrt ändå, liksom. Sedan måste jag ju tycka om tyget!

Till slut hittade jag ett som jag tyckte kändes gammeldags och mysigt, jag var bara osäker på om det var tillräckligt höstigt. Det är nämligen varken brunt eller orange. Men jag bestämde mig för att det funkar. Med vinröda omtag till så blir det tillräckligt höstigt.

16m inhandlades och låg och skrek i påsen ända till de blev uppsydda. Att sy gardiner tillhör inte min favoritsysselsättning, jag tycker att det är så fantastiskt tråkigt! Dessutom lyckades jag inte särskilt bra sist jag gjorde ett försök. Jag tror att nästan alla blev lite olika långa. Jag var ju så smart så jag klippte ut en längd i taget och sydde.

Vis av erfarenhet som det så fint heter så klippte jag ut alla längder på en gång den här gången. Jag sydde på rätt friskt och ett tu tre så satt alla längder uppe. Och kan ni tänka er, alla var lika långa! Inte ett enda misstag! Det var nästan för bra för att vara sant.

Av 16m tyg fick jag 2.5m över som jag tänkte pyssla till det med. Ett par grytlappar stod högst på pyssellistan. De syddes på en kväll. Den här gången gjorde jag ett par grytlappar stl small. Det är ju de jag gillar bäst. Jag ska göra ett par till så att det finns ombyte när de andra behöver tvättas, även fast min dotter tyckte att de var nästan för fina för att användas. Ojojoj, det är inte ofta sådana smickrande ord passerar hennes läppar.

Näst på tur står en spishandduk i samma tyg och sedan får det nog bli ett förkläde. Sedan tog mina ideér slut! Om du har något tips på vad mer jag kan sy av det överblivna tyget så hojta gärna till! =)

2 kommentarer:

 1. Herregud så mycket tyg du behövde. Då fattar jag att du vill ha ett som inte var så dyrt. Snyggt verkar det i alla fall. Jag har ju sytt en del gardiner på beställning så jag är verkligen petig när jag mäter. Kanske för petig men det är ju så när man ska ta betalt för något.

  I somras när jag sydde gardiner till sonen så mätte jag inte i sovrummet. Det var på slutet så jag var ganska knäckt. Vi hade köpt färdiga paneler som måste fållas. Jag fållade dem helt utan att mäta. Jag nålade inte ens utan bara pressade och sedan sydde jag. Det var med bävan jag satte upp dem och de var helt perfekta. Gissa vem som var glad då.....:-)

  Har du handbroderat kanten runt om på grytlapparna eller har du en sådan där söm på din maskin. Det blev kanonsnyggt med knappen vid hänget. Jättefina.

  SvaraRadera
 2. En duk måste du väl quilta... så där lite snyggt!! Det är mitt nästa projekt till mina nya gardiner och den ska helst vara klar nästa vecka!! Men den som lever får se. Varför fick vi inte se nån bild på dina nya gardiner?
  Kram
  Bibbi

  SvaraRadera