onsdag 13 januari 2010


Igår var jag på kurs hos Gittan. Jag har länge haft problem med att sy just necessärer, varför vet jag faktiskt inte. Jag provade att sy min första inför julmarknaden -08 men den blev jag inte alls nöjd med. Lite senare provade jag ett mönster ifrån PW Quilt men det gick inte heller något vidare. Jag tänkte att det måste vara något fel på mig, vad 17, nessar sydde man ju i grundskolan!! När jag lite senare sommaren -08 var hos Gittan på quiltvecka så sa hon att det finns faktiskt en del knep för just necessärer. Där och då bestämde jag mig för att jag ska inte sy en endaste necessär till innan jag gått kurs. Och nu äntligen fick jag både tid och möjlighet!
Jag tog med mig två av mina syvänner; Carina och Eleonora. Vi fick en riktigt trevlig dag.
Jag hade redan innan bestämt mig för att sy en necessär till Petronella, min dotter. Hon börjar ju komma i tonåren och har ökat på sminkbehovet lite så en necessär kunde komma väl till pass.

Hon fick välja tyg och valde det vita med delfinerna. Det köpte vi när vi var i Thailand. Jag tyckte att det var lite halvtråkigt, jag har ju hur många jättefärgglada som helst, så jag piggade upp det lite med ett par kontrasttyger och det föll i god jord.
Nu tror jag nog att jag klarar av att sy necessärer även i fortsättningen. Jag ska sy en till ganska snart så att jag befäster det lite. Norah ska få en Hello Kitty-necessär när hon fyller år nästa vecka.


Det jag funderar lite på är att mina dragkedjeflärpar inte kom med. På de flesta nessar jag sett uppsydda så tror jag att de varit med. Det gör iofs inte så mycket rent estetiskt, tycker jag, men jag undrar lite hur det egentligen "ska" vara.....?


7 kommentarer:

 1. Den var jättefin. Jag hade också problem innan jag hittade rätt mönster. Så kan det vara ibland.

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint du gör!
  Du är alltid välkommen till mig :)
  jag kommer tillbaka och ser vad för fint du gjort!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilka fina saker du gör. Jag har blivit följare hos dej. Hoppas det är ok....
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Jag har en husqvarna designer 1, jätteroligt att jobba med. Har haft lite "måndags" problem med maskinen men det är åtgärdat nu och den fungerar som den ska. Jag bytte upp mej för ca 1 år sedan, då hade jag en husqvarna 955e ( tror jag att den hette) den här är roligare.
  Kram sytanten

  SvaraRadera
 5. Kul att se att du har kommit igång igen. Många fina sömnadsarbeten i inläggen här i januari.
  Och att ni har flyttat till ett 1800-tals hus - så mysigt det låter.

  SvaraRadera
 6. Så fin necessären blev. Både lappsömnaden och blixtlåset!

  SvaraRadera