torsdag 7 januari 2010

I´m back!!Fast i ny blogg.
Någonting hände när jag försökte göra ett inlägg häromdagen. Det var ju över ett halvår sedan sist så naturligtvis hade jag glömt lösenordet. Hemma i Tärnsjö hade jag det alltid satt på hyllan ovanför datorn men nu har vi ju flyttat och jag har noll koll på det mesta känns det som...
Vi har ännu inte fått iordning i huset men jag har börjat sytt lite grann. Jag var såå sysugen! Dock märks det att jag varit ifrån sömnaden under så pass lång tid och jag märker även av att jag inte har samma superba lyse som i gamla huset. Jag ska försöka få hit de lamporna så fort som möjligt.

Det är lite konstigt med att vara så sysugen som jag var. Samtidigt som jag bara vill sy, sy, sy så är det liksom svårt att komma igång. Jag började så smått men fick inte fatt i den riktiga inspirationen och glädjen. Men så kom syvännerna Carina och Eleonora på besök med sina maskiner och då satte det fart! Det är riktigt, riktigt trevligt att sy tillsammans sådär och få saker är så inspirerande som just det. =)

Min syster har gått och skaffat ny pojkvän sedan en tid tillbaka. Pojkvännen har en alldeles underbar liten tjej på 3 år som har docksäng och fick en dockvagn i julklapp men vad jag kunde se har hon inget docktäcke! Det var alltså hon som fick fart på mig från början!

Hon fyller 3 nu i januari och jag har sytt henne ett docktäcke. Jag funderar på att köpa en liten mjukisdocka till också så blir det en bra present.


Täcket är sytt enbart av restbitar. Det lilla jag har quiltat har jag gjort med guldtråd mot gult. Lite glitter brukar ju små tjejer gilla. Nu är jag naturligtvis sugen på att sy mera och jag planerar redan för ett överkast till dottern. Ända sedan vi var till Thailand i feb-09 så har hon velat ha ett med de Hello Kitty-tygerna vi köpte där. Nu ska jag försöka se till att hon får det. Dessutom kommer det att komma mera till användning i vårt nya, stora och lite kallare hus från slutet på 1800-talet. Vårt gamla hus är byggt ca 100 år senare och där har man inte samma användning för ett överkast.
Jag ska även försöka göra en översikt över alla UFO:n och en plan över vad jag vill sy under 2010. Det får inte gå ett halvår till nästa gång igen!!

6 kommentarer:

 1. He, he, he...
  Så det kan gå...
  Så bra att det är bara att starta en ny blogg då ! =)

  SvaraRadera
 2. Det håller jag verkligen med om! (Att det inte får gå lika lång tid till nästa gång alltså!) Jag har varit inne på din gamla blogg lite nu och då och funderat över vart du har tagit vägen... så det är kul att du är tillbaka igen! Du verkar ha hittat din grej med lapptekniken, täcket va riktigt gulligt!

  Kul att du gillar vantarna! Sylusten går väldigt mycket i vågor här, så ibland händer det mycket och ibland inte...

  Tittar in snart igen! (Hoppas på att få se lite av nya huset också =) )

  //Emma

  SvaraRadera
 3. Kul att du lämnade fotavtryck i min blogg, så jag hittade hit. jättefint täcke!!

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka i bloggvärlden!

  SvaraRadera
 5. Tack för titten :-)
  Vilket fint täcke!

  SvaraRadera
 6. Kul att du är tillbaka igen. Vart har du flyttat någonstans? Det var värst så många kul projekt/ufon du har på gång. Jag har en massa projekt i huvudet. Tänk om dygnet ändå hade fler timmar...:-)

  SvaraRadera