lördag 9 januari 2010

Summering av UFO.n!

Jag blev inspirerad av bla Lizzan att summera alla ufo:n som dröjt sig kvar, och kanske även kommit till, under 2010. Ni som läst mitt förra inlägg vet att jag inte bloggat på över ett halvår och det har medfört att jag glömt vissa funktioner. Bla den vid bildnedladdning. Den bild jag laddar ner sist hamnar ju först i inlägget.... Just ja!

Därför börjar jag med det som jag tänkt avsluta med, nämligen de projekt som jag har närmast i tankarna att påbörja under 2010:

Jag berättade i förra inlägget att Petronella ville ha ett överkast med Hello Kitty-tygerna som vi köpte i Thailand när vi var där för ganska precis ett år sedan. Nu har hon bläddrat igenom mina böcker och tidningar och fastnat för detta, med hjärtan. Det är jättefint och det blir en ny erfarenhet för mig, jag har aldrig sytt med den franstekniken förut. Hon har bestämt att hjärtana ska vara i Kitty-tygerna. De finns i rosa, grönt och orange och därför vill jag ju några matchande tyger i dessa färger som kan utgöra de enfärgade rutorna. Nu har jag inga bra i orange så det får jag införskaffa. Det gör jag på tisdag när jag åker på kurs hos Gittan i Sala.

Nästa projekt i tankarna är detta! I tidningen är det tänkt som en julkalender men jag ser den mera som en praktisk förvaring för en snart tonårig tjej med mycket små pryttlar i form av hårspännen od. Iom att den är tänkt att hänga på dörren så blir den också praktisk som isolering i vårt lite dragiga 1800-talshus. Vi tittade ut lite olika hjärttyger som kunde duga och jag har kollat att jag har 24 par fickor i jeans! Japp, det hade jag. Dottern ville börja sprätta jeansfickor redan ikväll och det resulterade i en trasig sprätt så det får jag nog också införskaffa en ny på tisdag. Min andra sprätt måste ha förkommit i flytten så det behövs ju ett par, tre stycken nya. Sprättar kan man aldrig få för många av!!

Japp, då återgår vi till allvaret, nämligen det vi var här för att diskutera; surdegarna som Lizzan beskriver sina Ufo:n. Det här är tänkt att bli ett överkast till min moster. Herregud, minns inte ens när jag påbörjade det, men det måste vara ett par år sedan iaf. Toppen som är klar är också färdigquiltad så det är bårder som ska till och också quiltas. Det ska sys enligt Quilt as you go-tekniken och det är nytt för mig, jag tror att det är lite därför som den legat så länge, jag behöver helt enkelt hjälp med den! Det får bli mitt löfte att verkligen försöka få den klar under 2010!!

Här har vi handdukar som jag broderade på inför julmarknaden -09. Detta är misslyckade handdukar som jag inte nänts slänga, jag har tänkt använda halvorna och göra spishanddukar av. Det ska jag också försöka få gjort nu. Jag behöver själv minst två st!

Det här är också rester från julmarknaden. Det är stjärngosseluvor som blev tillklippta men aldrig uppsydda. Jag känner väl inget skriande behov av att sy upp dem men samtidigt är det ju skönt att slippa ha dem ligga och skräpa.

Detta är rester från en kurs jag påbörjade men aldrig avslutade på Quiltbiten våren-09. Det är tänkt att bli en väska i japanska tyger. Den ska jag absolut få till, jag tror att den kan bli toppenfin! Nackdelen är väl att jag får klura på egen hand eftersom kursen är slut för länge sedan....

Detta är en låång löpare som jag påbörjade i somras. Innan vi ens varit och tittat på huset som vi nu bor i. Tanken var att den skulle matcha de grytlappar som jag sydde hos Gittan under syveckan-08. Det är bara kantningen kvar på den så den borde jag få klar vilket år som helst men problemet är nu att jag inte vet var jag ska göra av den! Tanken från början var att jag skulle ha den själv men nu tycker jag inte att den passar i vårt nya (gamla) hus. Kanske sonen vill ha den, som bor i lägenhet?

Det här är nog rester från -08 om jag inte minns helt fel. Jag fick en beställning på en klänning till en liten tjej och tänkte göra lite olika varianter. Detta är en variant; det ska bli en hängselklänning i jeans med innerkjol och övriga detaljer i rosa. Nu hann jag inte mer än till klänning nr 1, beställaren tog den på stört! Det var ju skoj men resulterade i en hög med jeans och rosa...

Den här stjärnduken är vändbar och ett resultat från quiltsommaren-08 hos Gittan. Det ska bara till mellanlägg och lite quiltning så är den klar.

Här har vi andra sidan. Tror ni att den ligger på mitt bord till julen-2010??

Ännu ett resultat från quiltsommaren hos Gittan. Jag lärde mig att sy kuber och det var såå himla kul!! Problemet är att jag är inte så himla förtjust i kuberna för övrigt, har svårt att se att jag färdigställer och använder som prydnad i någon form hos mig själv. Nu kanske jag tom har glömt hur jag sydde men jag tror inte det, jag har inte för mig att det var speciellt svårt. Inte som stjärnduken, den kommer jag aldrig att komma ihåg utan hjälp. Vi får se hur det blir med denna, den var så himla rolig att sy så kanske det blir av att färdigställa den ändå. Jag kan ju alltid slå in den och lotta ut den på ridklubbens paketauktion till nästa jul. =)

Ooooooooo, här har vi den, ja!! Curves and stripes, om jag inte minns helt fel! Himla rolig kurs men efter kursen tog det tid innan jag fick tid att fortsätta på projektet och då sa det bara stopp i hjärnkontoret! Jag kanske kan be min vän Carina om hjälp med detta, hon är riktigt, riktigt duktig och vet nog hur jag ska göra... För jag vill ju verkligen få bort mina ufo:n.

Det ska bli intressant att se hur mycket som blir gjort detta år!

3 kommentarer:

  1. Hej! Kul att se att du är tillbaks! Ja, här har du lite att bita i ;)

    SvaraRadera
  2. Wow! JÄttefina saker och projekt! Vet hur det kan bli, Jag har en låda med Ufo-projekt som en dag ska bli klar. Men ibland är det roligare att göra nytt och tiden räcker ibland inte till allt!

    SvaraRadera
  3. Det är inte helt fel att visa sina alster i offentlighetens ljus, det sätter lite press på en själv :o) Lycka till med att blir färdig. Känslan efteråt går inte av för hackor. Den där strips & curves historien skulle jag gärna vilja se färdig, den kommer blir jättefin! Kramar Ullis

    SvaraRadera